[website bouwen] [website maken] [Friesland Orthopedie]
[Service aan huis]
[beenprothesen]
[second opinion beenprothesen]
[Foto's]
[Service aan huis]
[0 0 1 1 1 1 1 0 640 480]
[contact]

Friesland Orthopedie                                 Service aan huis

Modular Socket SystemModular Socket System - Eenvoudige vervaardiging van de koker


 Hoewel Iceross siliconen-liners ook met conventioneel vervaardigde kokers en kokervormen kunnen worden gebruikt, is gebleken dat de beste resultaten met volcontactkokers worden bereikt. Talrijke voordelen tegenover conventioneel vervaardigde kokers en kokervormen spreken voor de volcontactkoker:

 •De op de stomp inwerkende krachten worden gelijkmatig over het totale oppervlak verdeeld en voorkomen drukpieken.

 •Het gelijkmatige contact met het stompoppervlak stimuleert de bloedcirculatie.

 •De proprioceptie en de prothesecontrole worden verbeterd. Door het gebruik van het Modular Socket Systems (MSS) wint u aan:


 •Effectiviteit – U vervaardigt total-contact-kokers met gelijkmatige drukverdeling quasi “hydrostatisch“ door direct op de stomp te gieten. Hierdoor wordt een optimale pasvorm met grote stabiliteit en goed draagcomfort verkregen.

 •Efficiëntie – Het altijd gelijkblijvende giet- en vervaardigingsproces zorgt voor een betrouwbare zorgkwaliteit en een reproduceerbaar goede pasvorm, ongeacht of de koker in de werkplaats, in het ziekenhuis of thuis bij de gebruiker is vervaardigd.

 •Kwaliteit – U houdt meer tijd over om aan de gebruiker te besteden en om met directe feedback van de gebruiker aan probleemzones te werken. Bovendien gebruikt u met het MSS een kwalitatief hoogwaardig en van CE-markering voorzien kokersysteem

 

Het Icecast Anatomy-aanmeet systeem is samen met het MSS kokersysteem een snelle en eenvoudige methode om in één doorloop total-contactkokers met uitstekende pasvorm te vervaardigen voor onderbeenprotheses. Icecast Anatomy is een verdere ontwikkeling van de drukgipstechniek. Contourkamers kunnen nu onafhankelijk van elkaar onder druk worden gebracht, zodat de weke delen van de stomp in een anatomisch betere en makkelijker te verzorgen vorm worden gebracht.

Deze mogelijkheden om de latere kokervorm te beïnvloeden leiden tot een verbeterd draagcomfort, tot grotere stabiliteit en meer rotatiecontrole voor de gebruiker.

De druk in de koker is bij het gieten gelijkmatig verdeeld, de schacht wordt hydrostatisch, en de noodzaak van latere aanpassingen vervalt in de meeste gevallen.